top of page

REMEMBRANÇA / REMEMBRANCE

Toni Casassas

Pel·licula documental. 2015

Direcció i realització: Antoni Casassas

Violí: Ernest MIralles

Veu off: LLuís Solà

 

Amb la participació de:

Lluís Solà

Montse Caralt

Mònica Rovira

  Joana Farré

Ernest Miralles

 

Pel·lícula documental. Homenatge als habitants de les cases de pagès de la Catalunya profunda que a través dels segles han deixat el seu llegat i el seu testimoni a les parets dels seus masos i a la terra conreada. Un patrimoni massa sovint oblidat o relegat a les lleixes del tradicional o popular.

Documentary film. Tribute to the inhabitants of the rural houses of the deep Catalonia that have left their legacy and their testimony to the walls of their farms and the cultivated land over the centuries. A heritage too often forgotten or relegated to traditional or popular shelves.

«Remembrança» és resseguir el bosc intern, els Torrents i les artèries que confegeixen l’ésser, l’autor. La paraula es despulla i s’explica en boca de Lluís Solà. De fet, el director i el poeta respiren l’un en l’altre, mots en imatges, perspectives en versos. «Remembrança» provoca el paisatge humà, honora la dona en serp, en guilla, subjectada a la vida terrenal i a la intel·lectual, i reconeix la família, en passat i en futur. Per sobre de tot, però, «Remembrança» homenatja al gran rapsode i dramaturg        .


 

bottom of page